Author Topic: Installation/Start errors  (Read 2121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ecen

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
Installation/Start errors
« on: February 06, 2010, 03:01:14 PM »
I'm having some problems to install/Start (Not sure which) the simulator. First I download the game from this link: www.hyperkat.com/Colony/MCO_0205.zip. Next I extract all files and to run the program. Then I get this message (translated it from swedish):

It wasn't possible to start the program because X3DAudio1_6.dll is missing in the computer. You can try to fix this problem by installing the program again.

And after shutting that window down another one pops out:

Unable to load game library: Engine.dll. Please make sure it exists and the latest DirectX is installed.

And then, nothing happens. So what should I do?

There is a file named Engine.dll next to the program what I can see. And I got the latest DirectX installed. Not sure about the X3DAudio1_6.dll tough.
I've got a relative new computer so there shouldn't be any hardware errors. My operative system is Windows 7. I don't got any earlier versions of MCO on this computer. And I did try to re-download it a couple of times (erasing the last version first to be sure).

Schmidtrock

  • MCOTest
  • Specialist
  • *
  • Posts: 31
Re: Installation/Start errors
« Reply #1 on: February 06, 2010, 03:32:39 PM »
See this thread Ecen and Welcome. http://hyperkat.com/litterbox/index.php?topic=194.0

Zaneo

  • Captain
  • ****
  • Posts: 91
Re: Installation/Start errors
« Reply #2 on: February 06, 2010, 05:17:48 PM »
That thread needs a sticky.

Ecen

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
Re: Installation/Start errors
« Reply #3 on: February 06, 2010, 06:55:01 PM »
Yea. And thanks really much, got it to work after downloading and installing this: http://download.microsoft.com/download/B/7/9/B79FC9D7-47B8-48B7-A75E-101DEBEB5AB4/directx_aug2009_redist.exe. And thx for the welcome, although, I was here for some time before Christmas.